Blog În fiecare zi, alese şi culese... Reguli de bază pentru înmânarea corectă a cărţilor de vizită

Reguli de bază pentru înmânarea corectă a cărţilor de vizită

De-a lungul timpului, cartea de vizită a rămas un instrument de comunicare extrem de utilizat în cadrul întâlnirilor de business, conferinţelor, târgurilor, expoziţiilor şi nu numai. Fiind un accesoriu absolut indispensabil al oamenilor de afaceri, cartea de vizită pune accent în special pe design, acesta fiind foarte important, pe de o parte pentru că trebuie să reprezinte cu succes atât imaginea companiei cât şi personalitatea celui care o oferă, iar pe de altă parte pentru că trebuie să genereze o impresie puternică şi o reacţie pozitivă.

Pe lângă aspect şi conţinut, este esenţial să acorzi o atenţie deosebită şi modului în care  înmânezi cartea de vizită potenţialilor clienţi şi colaboratori:

  • Afişează o atitudine politicoasă faţă de partenerii tăi. Fii pozitiv, receptiv şi arată-le că eşti deschis pentru demararea unei relaţii comerciale de succes.
  • Manifestă interes asupra conţinutului şi aspectului cărţii de vizită care ţi-a fost înmânată şi, eventual, pune o întrebare referitoare la informaţiile pe care aceasta le conţine.
  • Studiază reacţia partenerului după ce i-ai înmânat cartea de vizită şi încercă să sesizezi impresia pe care aceasta i-o creează. Identificarea feedback-ului în urma înmânării cărţii de vizită este un aspect foarte important deoarece oferă indiciile pentru direcţia în care poate continua discuţia sau abordarea pe care ar trebui să o adopţi pentru a trece la nivelul următor al relaţiei.
  • Fii atent la modul în care prezinţi cartea de vizită! Evită să întinzi mâna cu cartea de vizită ţinută între degete sau să o pui în palma persoanei cu care faci cunoştinţă, în timp ce dai mâna cu aceasta!
  • Păstrează cărţile de vizită în portcard-uri, astfel încât acestea să nu fie deteriorate şi să prezinte un aspect impecabil în momentul în care le oferi. Forma perfectă pe care cărţile de vizită o au când ies de la tipar trebuie să fie păstrată până în momentul înmânării pentru a nu-ţi anula şansele la o reacţie pozitivă.

Reţine că modul în care înmânezi o carte de vizită este foarte important atât pentru demararea unei relaţii comerciale mutual profitabile cât şi pentru prima impresie pe care o generezi şi care, de multe ori, poate fi decisivă!

Colega noastră Laura Stochiţă se prezintă

Articolul Anterior

Află cum te pot pune în valoare noile produse Agrafa Print

Articolul Urmator