Blog Evenimente O zi însorită de primăvară petrecută la Moara de Hârtie

O zi însorită de primăvară petrecută la Moara de Hârtie

Pentru că sâmbătă, 9 martie, a fost cea mai frumoasă zi pe care 2013 ne-a oferit-o până acum, echipa Agrafa Print a îmbinat utilul cu… distracţia şi a pornit de dimineaţă în vizită către Moara de Hârtie.

Ne-am urcat cu toţii în maşini şi ne-am îndreptat către Dealul Morii din Comana, căci într-acolo se află atelierul-muzeu. De cum am ajuns, organizatorii workshop-ului pe care aveam să-l desfăşurăm în cele două ore ne-au primit cu ospitalitate, urmând să ne prezinte pe rând străvechile echipamente de legătorie şi tipar manual.

Aparatura tipar manual, Moara de Hartie  Aparatura tipar manual, Moara de Hartie

După o incursiune mai mult decât interesantă în istoria tiparului, completată de prezentarea unor gravuri rare şi tipărituri vechi, precum şi de poveştile din jurul fiecăruia, am putut experimenta şi procesul de producţie a hârtiei, iar fiecare dintre noi a putut realiza manual câte o foaie pentru a o lua acasă ca amintire.

Obtinerea colii de hartie la Moara de Hartie  Vizita la Moara de Hartie, by Agrafa Print

La fel de interesantă a fost şi participarea activă la atelierul de tipar înalt, unde, după ce ne-a fost prezentată modalitatea de tipărire a cărţilor în cele mai vechi timpuri, am avut ocazia de a ne tipări singuri încă o amintire.

Mihai Baciu imprima o coala la Moara de Hartie  Amintire realizata la Moara de Hartie

Ne-am despărţit de trecutul tiparului şi tot ce am aflat la Moara de Hârtie fascinaţi şi uimiţi de evoluţia tehnologiei în ceea ce priveşte industria tipografică, pe care, acum, o conştientizăm mult mai profund. A fost o experienţă plăcută pe care o recomandăm şi altora! Iar dacă veţi ajunge în Comana, vă sugerăm să nu ocoliţi zona Deltei Neajlovului şi nici să nu rataţi vizita la Mânăstirea Comana. Noi am fost tare încântaţi!

Promovează-te eficient cu noile produse Agrafa Print!

Articolul Anterior

Prezentarea echipei continuă cu “d-na Jeni”

Articolul Urmator