Blog În fiecare zi, alese şi culese... Ars longa, vita brevis

Ars longa, vita brevis

Numele Sorin Iosub nu va fi uitat prea curând de cei prezenţi la expozitia 40/Metafora, expoziţie artistică organizată în Bacău de filiala locală a Uniunii Artiştilor Plastici şi organizaţia nonprofit  „Contemporanii”, din Bucureşti. Vernisajul a avut loc la Galeria Frunzetti din oraş, iar cele peste 40 de lucrări ale pictorului băcăuan vor putea fi admirate aici până la jumătatea lunii august. În luna martie 2015, aceleaşi lucrări au fost găzduite la Bucureşti de Galeria Odeon, iar anul următor vor fi expuse la Bistriţa, în luna februarie şi la Timişoara, în luna mai.

Credit foto: Agrafa Print Services

Credit foto: Agrafa Print Services

Despre Sorin Iosub şi arta sa a vorbit Vasile Crăiţă Mândră, un alt artist reprezentativ al artei plastice româneşti.

Sorin Iosub este un figurativ prin excelenţă, nu-l putem încadra într-un anume curent, doar poate în al său. Bun desenator şi colorist, un excelent colorist, nu mă feresc să afirm că are talent şi imaginaţie, fără ea, de altfel, niciun pictor nu devine artist adevărat. Aria introspecţiilor lui Sorin Iosub atinge diversitatea universalităţii, de la studiile de tip renascentist, inspirate din lumea faunei mici, pâna la lista vastă a unui bestiar fabulos.

Tot acesta mai povesteşte despre „Lumea lui Iosub”, o lume de creaţie personală, ca „univers fascinant, scăldat în culoare, transparenţe orfice si lumină, tuşe finale, ce au fineţea şi expresia insuflată de un maestru bijutier”.

Credit foto: Agrafa Print Services

Credit foto: Agrafa Print Services

Expoziţia 40/Metafora din Bacău a fost însoţită şi de lansarea Catalogului 40/Metafora, pe care Agrafa Print Services a avut plăcerea să-l tipărească. Sunt ilustrate în catalog picturile din cadrul expoziţiei, picturi la care artistul a lucrat în ultimii 5 ani, fiind prezente şi ultimele sale creaţii. Este inclusă şi biografia Sorin Iosub, cu informaţii despre munca artistului de-a lungul timpului, premiile şi aprecierile obţinute.

Lucrările lui Sorin Iosub au fost expuse atât în ţara noastră (Arad, Timişoara, Iaşi, Bucureşti), cât şi în afară (Ungaria, Bulgaria şi Ecuador). Şi este frumos cum fiecare expoziţie nouă devine un prilej de a cunoaşte şi admira artişti români contemporani a căror arta va dăinui în ciuda caracterului efemer al vieţii. Cel mai bine a zis-o Hipocrate: „Ars longa, vita brevis”, adică viaţa este scurtă, arta este lungă.

Evenimente din lumea promoţionalelor. Expozitia PSI 2016, Düsseldorf

Articolul Anterior

Branding, marketing și obiecte promoționale

Articolul Urmator