Blog În fiecare zi, alese şi culese... ZINK & Zero Ink: imprimanta fără cerneală Polaroid

ZINK & Zero Ink: imprimanta fără cerneală Polaroid

Trăim nişte vremuri foarte interesante din punct de vedere tehnologic şi al inovaţiilor. Iar imprimanta mobiă Polaroid ZINK a reprezentat cu siguranţă un mare pas în faţă în lumea tehnologiilor de printare şi a noastră, a tuturor.

Imprimantă portabilă de la Polaroid are la bază o tehnologie de printare fără cerneală. Această nouă tehnologie, ZINK® Printing Technology sau Zero Ink®, este capabilă să producă un print color de mare calitate fără a fi nevoie de cartuşe de cerneală, tuş sau benzi adezive, toate de nelipsit în cazul imprimantelor – deja le-am putea numi – tradiţionale.

Totuşi, nu vorbim de o imprimantă la dimensiunea celor obişnuite. Este de fapt vorba despre o tehnologie care vine încorporată într-un dispozitiv de mărimea smartphone-urilor, ce se cuplează wireless la orice tabletă sau smartphone via Bluetooth 4.0 şi NFC, iar prin intermediul aplicaţiei dedicate, este permisă şi editarea fotografiilor înainte de printare. Un mare plus.

polaroid-zip-instant-printer-e2af.0000001429234050

Sursă foto: Polaroid

Imprimantă are la bază, după cum spuneam, o tehnologie proprie, şi funcţionează pe baza unei hârtii patentate numită Zink Paper® şi a cristalelor de vopsea cu care este impregnată. Aceste cristale sunt activate de căldura dispozitivului de printare şi sunt cele care redau în cele din urmă printul color, înaintea printării, aceste cristale fiind incolore.

Întregul proces este de o acurateţe incredibilă, întrucât cristalele sunt activate doar atunci când primesc impulsuri de o durată şi temperatură anume. Când acestea sunt corecte, rezultă tehnica uimitoare care reproduce culorile vibrante, rezistente la apă şi temperaturi ridicate.

După spusele celor de la Polaroid, în spatele produsului şi al întregii tehnologii care îl ghidează a stat fizica, acea materie care a dat multora bătăi de cap în timpul liceului. Metoda de a controla fiecare strat de culoare al cristalelor în functie de timp şi temperatură este o metodă ce a fost descoperită de echipa care s-a dedicat acestui produs, o metodă deci cât se poate de inovativă.

Alte funcţii ale imprimantei fără cerneală Polaroid ar mai fi editare luminozitate, contrast, saturaţie, alegere filtre de culoare, mod colaj care permite afişarea de până la 9 fotografii într-un print, funcţie creare cărţi de vizită şi mai sunt şi altele. Interesant este că printurile pot fi utilizate şi ca stickers, hârtia Zink venind cu o parte adezivă, ceea ce permite lipirea printurilor pe diverse suprafeţe.

3 cele mai populare obiecte personalizate în secolul al 19-lea

Articolul Anterior

"Tussie-mussie” – o abordare romanticizată a butonilor

Articolul Urmator