Blog În fiecare zi, alese şi culese... Tiparul digital – rapiditate şi eficienţă

Tiparul digital – rapiditate şi eficienţă

Pe scurt, tiparul digital este procesul prin care o imagine grafică stocată într-un fişier digital poate fi transpusă pe diverse suporturi fizice, cu ajutorul unor echipamente specializate, capabile de rezoluții înalte şi formate largi.

În ultima perioadă, metoda tiparului digital a devenit o alternativă tot mai des întâlnită a tiparului offset, iar acest fapt se datorează unei serii de avantaje şi caracteristici tehnologice pe care le prezentăm succint mai jos şi de care te sfătuim să ţii cont pentru a putea obţine maxim de profit:

  • Tiparul digital permite realizarea majorităţii produselor tipărite: cărţi de vizită, flyere şi pliante, postere, broşuri şi reviste, stickere şi etichete, display-uri, plicuri etc.
  • Se poate imprima atât pe suport din hârtie, carton sau plastic, cât şi textil, metal, lemn, ceramică sau sticlă.
  • Timpul de realizare este scurt datorită eliminării operaţiunilor de pregătire sau a timpului de uscare, precum în cazul alternativelor clasice de tipar şi astfel procesul de imprimare este simplificat, iar produsul final poate fi livrat mai repede.
  • Tiparul digital prezintă o flexibilitate sporită prin tehnica Variable Data Printing, permiţând schimbarea datelor şi a graficii la fiecare exemplar imprimat, fără ca procesul să fie încetinit.
  • Efectele coloristice sunt redate intens.
  • Poate fi imprimat chiar şi un singur exemplar, tiparul digital nesolicitând un tiraj minim.
  • Costuri reduse pe exemplar pentru proiecte de volume mici şi medii datorită eliminării operaţiunilor de pregătire a plăcilor şi de calibrare, necesare în cazul tiparului offset.
  • Proba de tipar se poate executa rapid, reprezentând întocmai produsul final, iar eventualele retuşări se pot realiza cu uşurinţă

Ca un răspuns general al industriei tipografice, tiparul digital prezintă avantajul competitiv al rapidității la cerințele unei piețe care impune termene de livrare din ce în ce mai scurte. Pentru orice informaţie cu privire la procesul de tipar digital aşteptăm întrebările tale fie prin telefon (021.242.85.07/ 0743.247.232), fie prin e-mail sau formularul de contact de pe acest link.

Ce opţiuni să NU alegi atunci când îţi realizezi cărţile de vizită

Articolul Anterior

Alegeţi să fiţi ECO! Achiziţionaţi produse din hârtie reciclată!

Articolul Urmator