Blog Diverse Ştiai că…

Ştiai că…

primele cărţi de vizită au apărut în China, în secolul al XV-lea?

în Asia, schimbul de cărţi de vizită se face după un ritual foarte respectat  de către protagonişti? Pentru cei care au parteneri de afaceri asiatici, e bine de ştiut că nerespectarea caracterului oficial al schimbului de cărţi de vizită este văzută ca o ofensă.

atunci când au apărut şi în Europa, în secolul XVII, cărţile de vizită erau folosite în cercurile aristocraţiei europene chiar pentru vizite? La intrare, musafirul prezenta cartea de vizită majordomului care o ducea stăpânului pentru a anunţa venirea vizitatorului. Acesta, un fin aristocrat cu maniere alese, alegea astfel dacă îşi primeşte sau nu distinsul musafir.

în Franţa, secolul XIX, nu exista casă de oameni „cu pretenţii” care să nu aibă pe măsuţa din hol o tavă de argint pe care erau adunate cărţile de vizită ale musafirilor? Tava de argint, plină cu aceste cărţi de vizită reprezenta un palmares al casei şi al proprietarilor în privinţa vizitele primite, dar şi o dovadă că stăpânii casei îşi respectă obligaţiile sociale impuse de clasa socială superioară din care fac parte.

în secolele XVIII şi XIX, cărţile de vizită erau oferite numai doamnelor din casele vizitate, fără a mai fi nevoie de intermedierea servitorului? În cazul în care colţul superior al cărţii de vizită era îndoit, indica faptul că musafirul viza mai mulţi membri ai familiei.

prin inscripţiile pe care le avea, cartea de vizită indica şi scopul vizitei? Conform abrevierilor putea să fie vorba de o vizită pentru prezentarea condoleanţelor sau una de curtoazie.

Află mai multe despre istoria cărţilor de vizită aici.

www.materialepromotionale.ro, un nou site în portofoliul nostru online

Articolul Anterior

Cărţile de vizită pot spune multe despre tine. Află cum le poţi folosi eficient, pe business-card.ro

Articolul Urmator