Blog În fiecare zi, alese şi culese... Scurtă incursiune în lumea printului digital – ce trebuie să știți despre acest procedeu

Scurtă incursiune în lumea printului digital – ce trebuie să știți despre acest procedeu

Întrucât clienții noștri sunt obișnuiți să aibă la îndemână servicii impecabile de print digital, ne așteptăm ca, asemeni oricărui lucru care nu ridică probleme, nici procedeul să nu fi ridicat semne de întrebare. Personalizat și maleabil, acest serviciu a îndeplinit întru tocmai cerințele clienților, astfel încât așteptările acestora au crescut considerabil. In acest context, considerăm necesară o prezentare scurtă a procedeului care ajută orice idee creativă să prindă contur.

In  ce constă printul digital?

Acest procedeu constă în printarea unei varietăți mari de material urmând forma trasată prin intermediul unei imagini digitale. Sunt folosite pentru acest procedeu imprimante laser sau cu toner. Serviciul este disponibil fără ca persoanele interesate să fie nevoite să plătească sume considerabile pentru un număr mare de produse. Modificări pe imaginea în format digital pot fi făcute până în ultimul moment, fără ca acest lucru să afecteze un set întreg de produse.

Cum se realizează?

In baza unui model transpus în format digital, orice obiect poate fi personalizat. Culoarea dorită este obținută prin schimbări făcute direct pe calculator, fără ca hârtie și cerneală să fie irosite pe matrițe. In timpul printării, cerneala sau tonerul ajung pe suprafața imprimată și formează o peliculă subțire pe suprafața foii. Unul dintre principalele avantaje ale acestui procedeu constă în faptul că nici în cazul foilor de hârtie, cerneala sau tonerul nu ajung pe verso.

Dupa imprimare se folosesc anumite procedeuri care ajută la fixarea culorii. Pentru toner se va folosi un lichid de fuziune. Acesta este supus unui process termic menit să garanteze calitatea produsului final. Cerneala, pe de alta parte, va fi supusă razelor UV pentru o prindere mai bună.

Care sunt principalele avantaje ale acestui procedeu?

Știm că nu vă petreceți nopțile întrebându-vă în ce măsură printul digital v-a schimbat viața. Dar pentru orice eventualitate, am decis să întocmim o scurtă listă. Astfel, data viitoare când veți:

  • Primi o carte de vizită realizată pe un model inovativ, veți ști că a fost realizată prin intermediul acestui procedeu.
  •  Primi o invitație deosebită la un eveniment special, veți ști că ideile grozave au fost puse în practică datorită existenței acestui procedeu.
  • Admira o revistă ale cărei pagini sunt de o calitate uimitoare, veți ști cum au fost realizate.
  • Răsfoi un catalog bine pus la punct și când veți observa că pozele redau în într-un mod cât se poate de corect realitatea, veți recunoaște printul digital.

Dacă am reușit să vă stârnim interesul, contactați-ne cu încredere și putem continua acest tutorial la sediul nostru!

De ce mai folosim cărțile de vizită?

Articolul Anterior

De zece ani, dăm print ideilor tale!

Articolul Urmator