Blog Diverse Obiecte promoționale și metode de personalizare

Obiecte promoționale și metode de personalizare

Și obiectele promoționale pot avea preferințe în ceea ce privește personalizarea. Unele pot prefera imprimările folio, altele gravura, unele se pot simți mai bine cu sublimarea pe când celelalte nu pot trăi fără imprimarea digitală. La câte metode de personlizare sunt, sigur se găsește ceva pentru orice obiect. Însă, un lucru e cert: promoționalele nu pot rezista fără personalizare! Și pentru că metodele de personalizare sunt numeroase, am extras câteva dintre cele pe care le realizăm direct.

Print digital UV
Cel mai căutat serviciu de personalizare, recomandat pentru suprafețe plane sau suprafețe curbate mici. Tehnologia digitală are avantajul de a imprima policromie, direct pe suprafața obiectului dorit. Imaginile rezultate sunt la o calitate superioară deoarece gradienții sau culorile de tranziție nu mai ridică dificultăți de imprimare. Avantajele acestei metode sunt rapiditatea printării și costul unitar constant, indiferent de gama de culori sau de numărul de obiecte de personalizat.  Se poate imprima pe carton, plastic, lemn, sticlă, ceramică, metal și multe alte materiale, conferind o rezistență remarcabilă în timp și la zgârieturi. De asemenea, se poate imprima cu alb sub imagine pentru a obține culori vii pe un suport transparent sau închis la culoare. Pentru o finisare de înaltă calitate, imprimarea poate avea un strat de lac total sau selectiv, lucios sau mat. Totodată, prin imprimări succesive se poate obține personalizarea volumetrică (embossed print) a acestor obiecte promoționale, folosind culoare sau lac.
Pereche bună cu: pixuri, brichete, ceasuri de perete, brățări evenimente, power banks, stick-uri de memorie USB etc.

Sublimarea
Una dintre cele mai inovative tehnici de personalizare, sublimarea reprezintă transferul unei imagini pe un anumit obiect. Imaginea este printată întâi pe o hârtie specială, apoi transferată cu ajutorul unei prese și a unor vopseluri speciale care, la o anumită temperatură și presiune, trec din stare solidă direct în stare gazoază. Această metodă de personalizare se poate aplica numai obiectelor din poliester sau care au în compoziție minimum 80% poliester deoarece acest material acționează ca niște pori care se deschid și care absorb vopseaua la temperaturi ridicate pentru ca apoi să se închidă și sigileze vopseaua la temperaturi scăzute. Imaginea rezultată nu este la suprafața materialului, ci este parte din suprafață.
Pereche bună cu: căni personalizate, lanyarduri.

Gravură laser
O metodă populară de personalizare cu ajutorul căreia se pot realiza lucrări de finețe și mici dimensiuni. Mașina de gravat este controlată de un computer care programează textul sau reprezentarea grafică ce urmează a fi gravată. Gravura este incoloră, culoarea rezultată depinzând de materialul gravat și de stratul de dedesubt. Laserul îndepărtează primul strat, făcând vizibil substratul.
Pereche bună cu: pixuri din metal sau lemn, portcard-uri din metal sau piele, indicatoare cu laserobiecte de bucătărie din lemn etc.

Timbru sec
Metoda personalizării prin timbru sec reprezintă procedeul de imprimare fără depunere de culoare. Practic, o suprafață de pe un material plan cu duritate moderată supusă la o temperatură ridicată și presată de o matriță preia o anumită formă. Imprimările realizate cu timbru sec au un aspect în relief și prezintă avantajul unei foarte bune rezistențe în timp.
Pereche bună cu: agende, cărți de vizită.

Imprimare folio
Reprezintă procedeul de personalizare prin care se depune în relief negativ o folie colorată. Este similar personalizării prin timbre sec, doar că de data aceasta se aplică un strat metalizat de culoare (argintiu, auriu, roșu, verde, albastru) pe materiale ca hârtie și carton, plastic, piele naturală și artificială, plută, plachete din lemn, autocolante.
Pereche bună cu: agende, felicitări și invitații, cărți de vizită.

Termotransfer
O metodă de personalizare extrem de bună pentru imaginile multi-colore și cu detalii fine. Imaginea se imprimă în oglindă, pe o hârtie specială, iar cu ajutorul presei, prin presiune și căldură, vopseaua se transferă de pe hârtie pe obiect. Este o metodă ideală de a personaliza obiecte din material textil.
Pereche bună cu: tricouri și cămăși, sacoșe, șepci și pălării, rucasacuri și huse

Sticker
Modalitate flexibilă de promovare datorită faptului că stickerul poate fi folosit individual sau în combinație cu un obiect promoțional pe care poate fi aplicat. Este realizat din autocolant PVC tăiat pe forma dorită și imprimat digital. Pentru obținere unui efect de volumetrie se poate aplica o rășina artificială transparentă. Poate fi rigid sau flexibil, în funcție de modul în care se dorește a fi utilizat pentru a fi aplicat pe suprafețe plane sau ușor curbate. Grație printului digital și a varietății mari de folii autocolante PVC, se pot obține etichete cu un număr nelimitat de culori și de aproape orice formă geometrică. Sunt rezistente la apă și la razele UV.
Pereche bună cu: accesorii din plastic pentru birou, cutii dulciuri, aparat foto, splitter pentru căști

În septembrie sărbătorim obiectele promoționale

Articolul Anterior

Iată cum poți deduce cheltuielile de reclamă și publicitate

Articolul Urmator