Blog În fiecare zi, alese şi culese... Donattellos – “Întreprinzătorii” puşi pe ţepe

Donattellos – “Întreprinzătorii” puşi pe ţepe

Sub un nume cu rezonanţă internaţională, “Ristorante Donattellos” s-a dovedit într-un final o afacere în stil pur balcanic, pornită să trăiască pe banii furnizorilor.
În vara anului trecut i-am cunoscut pe acţionarii firmei Dama Top Investment S.R.L., Robu Alexandru-Bogdan şi Tutunaru Mihai-Dorel, doi tineri cu o afacere în zona de catering, în special pizza cu livrare la domiciliu. Erau în căutarea unui furnizor care să le livreze în special flyere şi meniuri, de la concept şi grafică până la produsul finit. Am început colaborarea destul de timid, comenzi mici, pe care le plăteau cash, asta datorita faptului că aveau încasări zilnice de numerar.
În timp, comenziile au crescut, însă ritmul plăţilor nu s-a menţiut, lucru care uşor-uşor a dus la creşterea soldului până la un nivel destul de mare. În acest moment au dat brusc de greutăţi, au intrat în criză, vânzările au început să le scadă, au început să aibă mari probleme în familie ş.a.m.d.
Am aşteptat aproape un an, am tot avut discuţii şi am primit promisiuni nenumarate dar niciuna nu a fost respectată.
La propunerea lor am început de curând să comandăm de mâncare în schimbul datoriei, asta cu toate că nu suntem în segmentul lor de piaţa, să vrem mâncare ieftină şi de proastă calitate. Ca orice minune, a durat trei zile. Văzând că avem zilnic comenzi de peste 250 RON, s-au gândit că îşi achită prea repede datoria şi au inventat o poveste, cum că au vândut afacerea şi nu mai pot să ne livreze.
Este adevărat că au mutat activitatea de pe Dama Top Investment S.R.L. pe Inter TMD Comp S.R.L, cu tot cu utilaje, angajaţi şi ce mai rămăsese de valoare. Au lăsat vechea firmă doar cu datoriile uriaşe către furnizori şi câteva sute de milioane amenzi de plătit către stat.
www.donattellos.ro si www.pizzalivrariladomiciliu.ro sunt site-urile lor iar sediul îl au pe Str. Doamna Ghica nr. 141 la parter. Oricum, nu încercaţi să ajungeţi acolo pentru că uşa din faţă este bine închisă.
Probabil vă întrebaţi ce urmează: avem în lucru trei dosare, unul civil pentru datoria de pe factură plus multe penalizari din contact, cheltuieli cu avocatul şi taxele de judecată şi încă două dosare penale pentru o posibilă tentativă de fraudă, câte unul pentru fiecare acţionar… ca să nu fie cu supărare. În plus, o să sesizăm mai multe organe ale statului pentru cercetări încrucişate: Garda Financiară, ANAF, Parchet.

Mai nou Tutunaru Mihai este acţionar şi la societatea DA MASK TREND SRL care administrează Caffe DaMask, aviz pentru eventualii furnizori :).

Dacă aţi avut şi voi experienţe neplăcute cu aceste două personaje, aştept comentariile voastre.

Mihai Baciu

Oficial ne merge bine!

Articolul Anterior

Agrafa Print lansează www.pucu.ro, prima aplicaţie online pentru designul şi producţia cărţilor de vizită

Articolul Urmator