Blog Sfaturi Cum alegi obiectele promoționale în campanii?

Cum alegi obiectele promoționale în campanii?

De multe ori suntem tentați să reinventăm roata. Sau, dacă nu roata, atunci măcar chibritul. Iar în elanul creativ din industria de producție publicitară, tentația de a ieși în piață cu obiecte inedite este foarte mare. Asta nu înseamnă totuși că piața și clienții răspund pozitiv la noutăți, cum ne-am aștepta. Oamenii s-au obișnuit cu anumite obiecte, în general obiecte simple, astfel încât doar o categorie restransă de clienți reacționează plasând o comandă pentru ceva nemaivăzut.

Experiența noastră ne arată că toată lumea este încântată de obiectele promoționalele ieșite din comun, însa, studiul efectuat anul trecut ne indică faptul că în topul preferințelor se află cărțile de vizită, pixurile, brichetele, cănile, usb-urile și agendele personalizate, care ajung să fie comandate în cele mai mari cantități. În definitiv, nici nu prea contează care sunt cele mai vândute obiecte promoționale de către noi. Ceea ce contează cu adevărat este felul în care noi, împreună cu clienții noștri, reușim să creștem awareness-ul unui brand, să „vindem” cât mai bine brandurile respective. Pentru aceasta, trebuie urmate câteva reguli foarte simple care, de fapt, țin de etica afacerii.

Astfel, dacă ești implicat în industria auto, fie că ești dealer auto, importator sau distribuitor de piese și subansambluri sau orice altceva, trebuie să-ți creezi o campanie cu promoționale conexe domeniului tău de business, nu cu șorțuri de bucătărie. Oricât ar fi acestea de frumoase, ele vor fi purtate de gospodine în bucătărie atunci când gândurile le sunt orientate către gust, condimente și ingrediente. Ar fi o greșală să îți închipui cum o gospodină, în timp ce gătește, va comanda un set de amortizoare. Nici vorbă! Probabil, se va gândi să comande un alt tip de ulei, dar nu de mașină. Însă, dacă distribui condimente, ești în industria de panificație sau ai legătură cu zona de food, atunci, da!, șorțul de bucătărie, mănușa de protecție termică, o spatulă din lemn personalizată, sunt obiectele potrivite pentru campania ta. Ele își vor atinge ținta.

Noi, cei din echipa Agrafa Print, cunoscându-ne clienții, oferim gratis consultanță în funcție de categoria de business, de publicul țintă și de bugetul alocat campaniei respective. Căutam cele mai potrivite obiecte promoționale pentru campaniile fiecăruia dintre ei, facem propuneri, oferind câteva mostre astfel încât rezultatul final să fie o campanie reușită și un client mulțumit. De fapt, aceasta este pe scurt filozofia: înaintea celui „mai vândut” primează „cel mai potrivit” obiect promoțional. Aceasta este recomandarea noastră.

Bineînțeles, cele mai comandate produse la Agrafa Print rămân, în continuare, cărțile de vizită care se regăsesc în portofoliul nostru într-o varietate mare, atât din punctul de vedere al materialelor utilizate, cât și din punctul de vedere al posibilităților de personalizare și finisare. Însă, dintre cele peste 4400 de obiecte promoționale și materiale de marketing din site-ul www.agrafa.ro este greu de crezut că nu-l vei găsi pe cel mai potrivit pentru afacerea ta și pentru campania la care te-ai gândit.

Viorel Cioboată

Care sunt promoționalele potrivite campaniei tale?

Articolul Anterior

Cum alegem mapa în funcție de caracteristicile tehnice?

Articolul Urmator