Blog Produse Cum alegem suportul materialelor promoționale din carton

Cum alegem suportul materialelor promoționale din carton

Deși cel mai vechi și cel mai utilizat suport pentru cărți de vizită, invitații și felicitări este cartonul clasic, alb, pe care se imprimă imaginea dorită, există o multitudine de materiale suport pe care se pot realiza materiale promoționale deosebite. Însă, dacă ne oprim la suportul din carton, trebuie să vedem multiplele posibilități de alegere pe care le oferă acest material, pentru că există cartoane și cartoane.

Cartonul colorat în masă este un tip de carton dur, realizat prin presare. El poate fi produs în diferite culori, în nuanțe mate sau lucioase, cu suprafețe plane sau texturate și reprezintă un suport deosebit de elegant pentru cățile de vizită și pentru felicitări sau invitații. Modalitățile de personalizare și finisare ale acestui suport sunt cele obișnuite: print policromie, decupare cu laser, lăcuire selectivă, timbru sec etc.

Cartonul multistrat este un suport mai gros, de tip sandwich, realizat de obicei din trei straturi: cele din exterior din carton alb iar stratul din interior din carton colorat. Este utilizat, de obicei, în producția cărților de vizită, oferindu-le acestora un design inedit și este un suport care, în ciuda grosimii, permite finisări ca imprimarea folio, lăcuirea selectivă sau imprimarea în relief. În cazul când se folosește lăcuirea selectivă, pentru a realiza un contrast mai puternic între suprafața cărții de vizită și stratul lucios de lac, recomandăm alegerea unei plastifieri mate.

Cartonul cu cant colorat este un carton standard alb sau un carton colorat în masă la care vopsim muchiile în nuanțe contrastante, mate sau lucioase. Poate fi utilizat pentru carți de vizită, felicitări, invitații și permite aceleași metode de personalizare și finisare ca și cartonul standard. Prin alegerea acestui suport, materialele de marketing capătă un aspect îngrijit, sofisticat.

Cartoanele speciale sunt cartoane standard, dar cu suprafața texturată față-verso sau numai față, în funcție de metoda în care au fost produse. El reprezintă un suport deosebit pentru cărți de vizită, invitații sau felicitări deoarece scot din obișnuit designul acestor materiale pe carton clasic și, în plus, oferă o senzație interesantă la atingere. Pentru acest suport sunt disponibile diverse texturi , iar metodele de personalizare și finisare sunt variate.

La Agrafa Print, orice suport ai alege, ai o multitudine de metode de finisare și personalizare, astfel încât să obții, la o calitate impecabilă, materiale promoționale creative și eficiente pentru brandul tău.

Gravura în producția publicitară (II)

Articolul Anterior

Agrafa Print are un nou logo

Articolul Urmator