Blog În fiecare zi, alese şi culese... 3 dintre cele mai de-a dreptul creative postere

3 dintre cele mai de-a dreptul creative postere

Majoritatea dintre noi am avut, la un moment dat, măcar o dată, cel puţin un poster lipit pe peretele din cameră. Că era vorba de posterul cu formaţia preferată sau a ultimului film văzut la cinema, am fi preferat să fie şi cât mai mare; dacă ar fi putut acoperi un perete întreg sau cel puţin uşa, am fi fost cât se poate de mulţumiţi. Iar mulţi dintre noi aglomeram postere pe perete încă dinainte de liceu. Încă mai era la modă pe-atunci obiceiul.

Între timp, procesele tehnologice de printare au evoluat, iar astăzi se pot obţine postere şi afişe care să reproducă detalii în amănunţime şi să redea cele mai vibrante culori. Când ideea este bună şi combinaţia de elemente grafice potrivită, rezultatul poate fi de-a dreptul uimitor. Am adunat în acest articol câteva dintre cele mai uimitoare asemenea rezultate. Iată-le mai jos.

Harmonie intérieure

Sursa: Behance

Sursa: Behance

Barral Fabien este autorul din spatele posterelor de mai sus. Barral este un designer grafic din Franţa care a creat în 2008, împreună cu soţia sa, brandul Harmonie Intérieure specializat în colecţii de postere şi stickers pentru decorarea pereţilor. Ce s-ar mai putea spune despre lucrările sale este că acestea sunt prietenoase cu mediul, cât despre impactul vizual, aici nu mai e nevoie de nicio observaţie.

Jurassic Park

Source: Creative Bloq şi Buzz Feed

Sursa: Creative Bloq şi Buzz Feed

John Alvin este cel care a creat posterele pentru Jurassic Park. Alvin a fost un artist american care a pictat în anii ʹ80 şi ʹ90 multe dintre posterele pentru cele mai renumite filme din acea perioadă. E.T., Star Wars şi Blade Runner sunt câteva. Primul poster de mai sus a fost varianta acceptată pentru Jurassic Park, dar Alvin a pictat multe schiţe care-au fost descoperite de publicul larg abia mai târziu.

Lego

Sursa: IGN Entertainment

Sursa: IGN Entertainment

Lego pot fi destul de creativi la nevoie. De fapt, Lego sunt destul de creativi în general. De la minimalismul posterelor cu piese lego care reflectă diverse, Lego au trecut anul acesta la ceva mai multă grafică. Compania a creat propria versiune a posterului Batman V Superman – filmul care urmează a fi lansat în 2016. Sunt fani care aşteaptă şi lansarea unor figurine Batman v Superman în urma posterului.

În concluzie, totul stă în a crea o legătură memorabilă între tema posterului şi public. Deşi Harmonie Intérieure şi Batman v Superman sunt lucrări ceva mai noi, despre Jurassic Park putem spune deja că posterul e iconic.

La vremuri noi, logo-uri noi: schimbări de imagine în 2015

Articolul Anterior

Evenimente din lumea promoţionalelor. Expozitia PSI 2016, Düsseldorf

Articolul Urmator